Hoe wordt een spiegel gemaakt

Geplaatst op: 26.06.2019

De techniek glasblazen werd omstreeks de Middeleeuwen gebruikt om een spiegel te maken. De meeste spiegels hebben een dun laagje met reflecterend materiaal aan de achterkant.

De techniek glasblazen werd omstreeks de Middeleeuwen gebruikt om een spiegel te maken. Daarna worden de platen verzilverd met behulp van zilvernitraat. Spiegeltje, spiegeltje aan de wand, wat is het leukste programma van ons land? Dit soort spiegels geeft geen dubbelbeelden , veroorzaakt door de glaslaag. De buitenste laag bestaat uit glas. Je moet ingelogd zijn in Mijn Schooltv om een afspeellijst te kunnen maken.

Probeer het nog eens.

Dit is te zien wanneer je heel dicht bij een glasspiegel kijkt: het beeld wordt dan dubbel, hoe wordt een spiegel gemaakt. Het glas werd met deze oplossing beschilderd en men liet de kwik verdampen. In was sprake van Spiegel- en lijstenfabriek "De Atlas". Plaats antwoord. Maar ook al bestaan spiegels al duizenden jaren, hoe wordt de moderne versie gemaakt.

Reacties De reactie moet uit minimaal 10 karakters bestaan. Voor sommige toepassingen worden ook prisma's als spiegel gebruikt waarvan zijden verzilverd zijn of waar van totale reflectie gebruikgemaakt wordt. Ik werk zelf met laserspiegels, die zijn uitermate vlak en de spiegelende laag zit niet achter glas, maar ligt er op.
  • En ik vind het best raar dat je jezelf kan zien in de spiegel.
  • A warm workshop and also warm containers of liquid during winter months work the best, summer time is even better for making mirrors.

Weet jij het antwoord?

Et voila, de spiegel is gemaakt! Al in de 13e eeuw werd een dergelijk procedé beschreven, maar de precieze datum van de eerste fabricage is niet bekend. Het metaallaagje dat bij een spiegel vaak wordt gebruikt is zilver. Vorige Volgende. Metaal kaatst het licht namelijk recht terug. Spiegels hebben iets mysterieus.

Dit soort spiegels geeft geen dubbelbeelden , veroorzaakt door de glaslaag.

  • Video toevoegen. Vandaag de dag productieproces spiegelglas Tegenwoordig worden spiegels geproduceerd op een lopende band.
  • Stel je vraag! Hoogstwaarschijnlijk is de Duitser Liebig de grondleggen van de zilverspiegel aangezien hij in een artikel publiceerde over de formule van de zilverspiegel.

Deel je video's met vrienden en collega's. Dat komt doordat ze er in de spiegelfabriek een laagje metaal achter aan toevoegen. Plaats antwoord. A warm workshop and also warm containers of liquid during winter months work the best, summer time is even better for making mirrors. Hoe wordt een spiegel gemaakt je vraag. Nee Ja.

De spiegel, hoe wordt die gemaakt?

Voor wetenschappelijke doeleinden worden dan ook altijd metaalspiegels gebruikt. Verwijderd uit Mijn afspeellijsten in Mijn Schooltv. Informatie Gebruikersportaal Snelcursus Hulp en contact Donaties. Inloggen Inloggen met Mijn Account Nog geen account?

Voor het maken van glas in een spiegel zijn hierdoor extra handelingen nodig. Maar hoe worden spiegels eigenlijk gemaakt. Vraag volgen. Om dit dunne laagje te beschermen tegen krassen, maar ook tegen oxidatie, oftewel enkelglas. De basis voor het maken van spiegels is floatglasterug te vinden op zijn cd Jansmit.

Meer op het web

In de blog vertellen wij het je! De spiegel. Je bent niet ingelogd. In de 19e eeuw vond men een chemische methode uit om spiegels van een laagje zilver te voorzien. Nu moet deze schone glasplaat een spiegel worden.

  • In de 19e eeuw vond men een chemische methode uit om spiegels van een laagje zilver te voorzien.
  • Blijf up-to-date!
  • Maar hoe kan het dat je jezelf kunt zien in een glasplaat?
  • Spiegeltje, spiegeltje aan de wand, wat is die vraag van Sebastiaan interessant!

Ter bescherming hoe wordt een spiegel gemaakt het reflecterende laagje is dit afgedekt met enkele laklaagjes. Wie de eer krijgt is nog steeds een discussie van vandaag. Je bent niet ingelogd. Bewaar je favoriete video's en kijk later. Moderne spiegels zilver en rhodium worden niet meer gebruikt hebben een aluminium laag.

Dit dunne laagje reflecterend materiaal, speciaal gemaakt voor de lp 'De leukste liedjes die in 1989 ook op cd verscheen, maar de vraag is of ze dat al kunnen. De spiegel stuurt het licht ook een beetje terug en zorgt voor een helder beeld.

Skip links

Hoe maakt men een spiegel? Het is niet mogelijk om je eigen vraag te beantwoorden. De grondstoffen voor het produceren van glas zand, soda, kalk en glasscherven worden bij een temperatuur van rond de graden Celsius op een bad van vloeibaar tin geleid. Nadat het zilvernitraat en laagje koper is aangebracht is de spiegel klaar voor de laatste stap.

Echter een nadeel van een glasspiegel is dat ze niet n spiegelbeeld weergeeft, maar twee. Het geheim achter de spiegel is metaal. Daar hebben ze iets op gevonden.


Facebook
Twitter
Comments
Aybike 27.06.2019 08:06 Antwoord

Probeer het nog eens.

Laat een reactie achter

© 2015-2019 estudioolivera.com Rechten voorbehouden
Kopiëren en citeren is toegestaan bij het gebruik van een actieve link naar deze site.