Thema eten en drinken piramide

Geplaatst op: 31.08.2019

Door eerst een thema samen te verkennen en er daarna mee aan de slag te gaan kun je gericht werken aan tussendoelen per ontwikkelingsgebied. Memorie: Supermarkt.

Knijpkaarten; Dit materiaal werkt als volgt: print de kaarten uit en plak ze beiden op een A4 één op de voorkant en één op de achterkant. Levi het Lieveheersbeestje voor het tellen, Grote en kleine Kangoeroe voor de begrippen, Wouter de verzamelkabouter voor ordenen en verzamelingen maken, Sam de Schildpad voor opdrachten rondom de tijd, Frits Fotoflits voor opdrachten op het gebied van ruimtelijke oriëntatie en Bob de Bouwer voor opdrachten rondom meten en wegen.

Kleur het eten waarbij je je tanden gebruikt van Esther. Met dit thema wil ik het volgende bereiken met de kinderen:. Alle ingrediënten gehaald om havermout koekjes te maken. Geef elk kind een plaatje van een artikel, het bijbehorende woord en een   gekleurd A3-papier. Samen overleggen hoort er natuurlijk bij.

Wie het eerst alle ingredinten voor het gerecht heeft verzameld thema eten en drinken piramide een kaartje van de kok heeft, is de winnaar? Opening bovenbouw: Twee leerkrachten op onze school hebben het volgende bedacht voor de opening van de bovenbouwgroepen.

In de grote la in het midden komen elke keer andere muziekinstrumenten en in de onderste la zit een mapje met liedjes. Met het Piramide totaalpakket haal je alle inspirerende en doelgerichte projectboeken in huis. Supermarkt; eten kost geld, hoe werkt het Hoe maak je eten.

Daarna krijgt de leerling een kaart en 6 verschillende kleuren wasknijpers. Hoe ging het in het werk?
  • Hang dat op door de school heen.
  • Projectboek Wonen: Wie komt er in mijn huisje?

Juf Karin Kleuters en het digibord

In de gebruiksaanwijzing staan nog meer leuke tips om voeding in de klas onder de aandacht te brengen en suggesties om te bewegen. Wat vind je lekker of niet lekker? Contact FAQ's. Tijdens de tweede helft van de quiz werd de betekenis van verschillende spreekwoorden uitgebeeld. Ik wil van dit spel een leuke spelhoek maken waar de kinderen het spel in kleine groepjes kunnen gaan spelen.

  • Stempelkaarten: Supermarkt    Supermarkt met lidw.
  • Maak een pannenkoekenrestaurant in de klas.

In de bovenste lades thema eten en drinken piramide opdrachten rondom ritme, dans en muziek beluisteren. Alle ingredinten gehaald om havermout koekjes te maken. Waar staan de flessen van dik naar dun. Het is belangrijk om goed te eten; voor de groei en de gezondheid. Woordenschat Eten - voeding - supermarkt - boodschappen - boodschappenwagen geldig paspoort nodig voor engeland muntje - betalen - geld - portemonnee - maaltijd - ontbijt - tussendoortje - lunch - diner - brood - pap - drinken - koek - uit eten - restaurant - ober - menukaart - tafel - tafel dekken - kok - schort - koksmuts - tafelmanieren - schort - pannenlappen - koken - fornuis - pan - koekenpan - braadpan - water - olie - boter - afzuigkap - roeren - kookboek.

Hierin zitten allerlei opdrachten rondom een thema. Hang dat op door de school heen, thema eten en drinken piramide.

Bestelformulier Totaalpakket

Projectboek Lente: Holletje, bolletje, lente! Dit spel sluit heel goed aan bij het Kinderboekenweekthema: Aan tafel, omdat het spel draait om: gezonde voeding en bewegen. Geef elk kind een plaatje van een artikel, het bijbehorende woord en een   gekleurd A3-papier. In liedjes met een hoepeltje erom staan:.

In het laatste gedeelte moesten de groepen verschillende spreekwoorden met boontjes bedenken. Ik lees het boek voor en doe er dan verschillende opdrachten mee zoals beschreven bij de suggesties van www. Eten doen we elke dag. Aan de achterkant kan de leerling zien of de kaart goed gemaakt is?

Waar staan de flessen thema eten en drinken piramide dik naar dun? Gebruik twee pannendeksels en lepels om tegen elkaar aan te slaan.

De ingrediënten staan op een groot spelbord. Hier een ontwerpschema dat tevens gebruikt kan worden als groepsplan. Matrix groenten en fruit met vb. Dit mag echter pas nadat het kind iets heeft gedaan met beweging.

  • E-mailadres contactpersoon.
  • Smakelijk eten!
  • Je kunt de opdrachten een keer doen maar natuurlijk ook vaker.
  • Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Projectboeken In elk projectboek staan suggesties voor een aansprekende inrichting van de hoeken. Opening bovenbouw: Twee leerkrachten op onze school hebben het volgende bedacht voor de opening van de bovenbouwgroepen.

Over het Thema eten en drinken piramide Piramide projectboeken. Kleur het eten waarbij je je tanden gebruikt van Esther. Kijk voor oefeningen hieronder bij auditieve oefeningen. In het muziekkastje rondom het thema Smakelijk Eten, komen de volgende activiteiten:. Wat moet er aan de orde komen?

De volgende boeken zijn heel erg geschikt:. Afsluiting van het thema. In de projecten zijn ontwikkelingsgebieden dan ook met elkaar verweven. Onthoud mij.

Reclameposters maken groep 2   Voor mijn supermarkthoek hebben de kinderen van groep 2 zelf reclameposters gemaakt. Idee van Wilma van Noort. Daardoor zal ieder kind er wel een gerecht kunnen vinden dat bekend is?


Facebook
Twitter
Comments
Micheline 04.09.2019 03:14 Antwoord

Voor- en achternaam contactpersoon.

Laat een reactie achter

© 2015-2019 estudioolivera.com Rechten voorbehouden
Kopiëren en citeren is toegestaan bij het gebruik van een actieve link naar deze site.