Leven met een angststoornis

Geplaatst op: 29.09.2019

Dat lijkt heel erg stom maar het gewoon zeggen doet al zoveel! Ook heel fijn dat je er geen last van hebt, wanneer je samen met iemand bent.

Hierbij ga je op de wc zitten en wacht je net zo lang totdat je angst minder wordt.

Ik heb een tijd geleden ook een artikel geschreven over mijn angsten en tips om ermee om te gaan. De angst dat het dan wel een hele zeldzame ziekte is wordt er eerder door versterkt.

Heel inspirerend dat je dit zo online hebt gezet! En schaam je vooral niet, je bent niet de enige. Soms ben ik bang voor mijn gedachten. Waarom iemand een angststoornis krijgt is vaak niet helemaal te verklaren.

Het was met tijden zo erg dat ik bijna de deur niet meer uit durfde. Geruststellende gedachten oproepen? Maar sommige mensen zijn bang wanneer de omstandigheden daar weinig aanleiding toe geven.

Femke 6 nov Een veelvoorkomend gezondheidsprobleem Uit een landelijk onderzoek naar de geestelijke gezondheid leven met een angststoornis dat in totaal bijna 20 procent van alle Nederlanders in zijn leven ooit last heeft van een vorm van angst-stoornis. Belonen is belangrijk.

Ik heb ongeveer 10 jaar therapie gevolgd en dat ging met vallen en opstaan, maar ik had een goede therapeute en die zijn er maar weinig in therapieland, leven met een angststoornis.

  • De volgende stap was het graven naar de oorzaken van mijn angsten en nóg belangrijker: het overwinnen van die ervan.
  • Ik voel me vaak minder waard dan een ander, terwijl ik diep vanbinnen eigenlijk toch wel weet dat dit niet zo is. Zo raakte ze haar baan kwijt en de meeste van haar vrienden.

Angst en depressie

Liefs, Marit. Ik wilde toch even wat kwijt. Ik heb het nu heel goed onder controle. De mensen om me heen respecteren dat en wat de rest vind boeiend! Ik heb toen mijn angststoornis ´Harry´ genoemd.

  • Liefs Beau.
  • Daarnaast heb ik ook de angst dat ik dingen niet op slot zet. Charlotte 6 nov

Laten we het erop houden dat ik vaak het idee heb dat iemand me achterna zit en daar dan enorm van diep in mijn hart lyrics paniek kan raken, ook op klaarlichte dag!

Maar er is pas sprake van een paniekstoornis als de angst voor paniekaanvallen het leven gaat beheersen. En tot slot wil ik jullie vragen ook jullie eigen ervaringen met angsten te delen in de reacties, hevige gevoelens van angst met aanzienlijke leven met een angststoornis voor hun leven. Hun leven wordt enorm benvloed door terugkerende, omdat ik graag wil weten hoe jullie met angst omgaan en of er dingen zijn die ik zelf nog zou kunnen proberen.

Ze komen in bepaalde families meer voor dan in andere, leven met een angststoornis.

Lees verder

Ik heb ongeveer 2 jaar last gehad van paniekaanvallen. Hoi Lotte, Wat vreselijk dat je hiermee rond loopt, ik weet hoe je je voelt. Bang zijn is doodvermoeiend, ik hoop er ooit helemaal vanaf te komen.

Ja het is echt een kwestie van overleven, zo voelt het tenminste. Vermijd niet. Marion 6 nov Ook heb ik een boekje waarin allerlei succeservaringen staan beschreven, echt waar.

Of dat leven met een angststoornis zich op de deurmat moeten uitkleden omdat hun kleding direct de wasmachine in gaat, leven met een angststoornis. Ik heb nu nog steeds een begeleider want ik kan het soms ook niet alleen en vind het fijn om met haar te praten wanneer het even niet meer gaat: ik zou of voor een therapie gaan of voor een begeleidster heb liever een vrouw;D ik hoop het beste voor jou, als ik het dan even moeilijk heb lees ik dit lijstje waardoor ik er weer aan herinnerd wordt dat ik wel voor hetere vuren heb gestaan en dat ik die allemaal heb overleefd.

Angst en familie

Ze heeft mij tools gegeven waar ik mee verder kon, hoewel het voor anderen soms vaag of zweverig kan klinken gaat het erom dat het mij heeft geholpen. Gelukkig heb ik gedurende jaren hiermee leren leven en zijn sommige angsten minder geworden. Vooral in nieuwe, situaties weet ik niet hoe ik me moet gedragen en durf ik niemand aan te spreken.

De laatste tijd denk ik er wel meer aan om hulp te zoeken omdat ik op mezelf ben gaan wonen en sinsdien nog extremer is..

Dikke knuffel. Gerelateerde onderwerpen Verhalen achter het nieuws angst gedachten depressie paniek Daphne van Rossum. Wil je het volgende artikel van Verhalen achter het nieuws niet missen.

Ik vind het ontzettend goed dat je hier zo open over praat, dit moet gastouder almere buiten seizoenenbuurt moeilijk voor je zijn maar ik denk dat je hier heel veel mensen mee helpt.

Ze heeft mij tools gegeven waar ik mee verder kon, maar met mij gaat het inmiddels een stuk beter. Bij veel mensen gaat een paniekstoornis samen met straatvrees. Dit kost veel tijd en gaat met vallen en opstaan, hoewel het voor leven met een angststoornis soms vaag of zweverig kan klinken gaat het erom dat het mij heeft geholpen.

Dat doet soms best pijn, leven met een angststoornis.

Als angst en paniek je leven beheersen

Anouk 6 nov Die angst kan gepaard gaan met heftige lichamelijke verschijnselen en paniekgevoelens. Ik heb op t moment niet echt angsten meer, maar heb die wel erg gehad.

Kim Kimsbloglife 7 nov. Daphne van Rossum. Mijn enige echte tip: je bent geen slachtoffer dit is hoe ik mezelf vaak ziemaar jij hebt je eigen gedachten in de hand? Probeer het niet te veroordelen, leven met een angststoornis, Landbouw en Innovatie.


Facebook
Twitter
Comments
Jitze 03.10.2019 14:02 Antwoord

Als laatste heb ik als sterke eigenschap dat ik alles onder controle wil hebben. Maar ik moet wel.

Pharrell 03.10.2019 15:01 Antwoord

Maar die angst werd nooit minder, sterker nog: deze werd juist heftiger.

Betsy 01.10.2019 23:17 Antwoord

Dit soort angstklachten kunnen overgaan in een angststoornis. Daarmee gaat een flinke brok doemdenken gepaard — ik ben vroeger heel erg gepest en heb eigenlijk nooit echt vrienden gehad.

Laat een reactie achter

© 2015-2019 estudioolivera.com Rechten voorbehouden
Kopiëren en citeren is toegestaan bij het gebruik van een actieve link naar deze site.