Hoe lang duurt buikgriep

Geplaatst op: 28.09.2019

Was uw handen goed na toiletgebruik en voor het eten. Nederlands English. Een norovirusinfectie is erg besmettelijk.

Artsen schrijven het voor bij misselijkheid en braken. Als je verder surft accepteer je onze cookies. Raak zo min mogelijk uw mond aan, want dan zit het virus weer op uw handen. Meestal wordt de buikgriep dan veroorzaakt door een bacterie, bijvoorbeeld salmonella. Houd je hand voor je mond als je niest of hoest, maar raak je mond verder zo min mogelijk aan. Het braken is vaak heftig en kan heel plotseling beginnen.

Wel kun je weer ziek worden van een andere variant van het norovirus. Toelichting Kunt u toelichten waarom niet, hoe lang duurt buikgriep. Je wilt natuurlijk voorkomen dat je mensen in je omgeving besmet met je buikgriep. Bij volwassenen wordt buikgriep meestal veroorzaakt door het norovirus.

Ook intiem contact kun je beter een paar dagen vermijden.

  • Het norovirus is een virus dat een ontsteking van de darmen kan veroorzaken.
  • U kunt zelf uw cookievoorkeuren aanpassen.

Oorzaak van buikgriep

Komt u met een andere soort van het norovirus in aanraking? Toch kun je door altijd goed je handen te wassen met warm water en zeep voor de duur van minimaal 20 seconden besmetting voor een belangrijk deel voorkomen.

Gerelateerde aandoeningen Buikgriep bij kinderen. Binnen een week zijn de klachten vaak weg. Download deze video Filmbestand mp4, minuten, 52mb Geluidsbestand mp3, minuten, 5mb Ondertitelingsbestand srt, 5kb © NHG Disclaimer. Overleg met je bedrijfsarts of het verstandig is om een paar dagen thuis te blijven totdat je weer beter bent. Wanneer je erg misselijk bent, kan het helpen om vaker kleine beetjes te eten en drinken.

  • Sites Med1Pas Medische gegevens op 1 pas Zwangerwereld. Toch kan het soms ook langer duren.
  • Braken is het met krachtige spiersamentrekkingen opgeven van maaginhoud. Als de handen na toiletbezoek niet goed worden gewassen blijft het virus bijvoorbeeld achter op deurklinken of speelgoed.

Uitleg Behandeling 2, hoe lang duurt buikgriep. En als een familielid last heeft van braken en diarree, wat de mensen vatbaarder maakt voor virussen. Alleen bij volwassenen kan in een uitzonderingsgeval zo'n medicijn tegen misselijkheid en braken gegeven worden. U bloed of slijm bij de ontlasting heeft. Daarnaast wordt in deze periode de weerstand weer wat minder, des infecteer dan het toilet met bleekwater.

Middelen tegen het braken bijvoorbeeld Motilium of om diarree te remmen bijvoorbeeld Imodium zijn niet effectief en kunnen het zieker hoe lang duurt buikgriep van een kind verbergen waardoor te laat hulp wordt wollen vest fleece voering bij een dokter.

Wat kan je zelf doen als je buikgriep hebt?

Daarnaast wordt in deze periode de weerstand weer wat minder, wat de mensen vatbaarder maakt voor virussen. Na Hoe lang duurt buikgriep?

Als de besmette persoon een voedsel klaarmaakt kan het virus ook in het eten terecht komen en zo weer nieuwe personen infecteren.

Bij ernstige uitdroging kan een opname in het ziekenhuis nodig zijn, waar je extra vocht krijgt via een infuus. Adviezen Adviezen bij buikgriep Drinken en eventueel ORS Bij buikgriep is het noodzakelijk dat u meer dan normaal drinkt om uitdroging te voorkomen.

Buikgriep de baas Door Patricia Houtman Medewerker infectiepreventie. Uitleg Behandeling 2, hoe lang duurt buikgriep.

Wat is gastro-enteritis en waardoor wordt het veroorzaakt?

De ontlasting waar het virus inzit kan nog wel drie weken besmettelijk blijven. Soms zul je koorts en hoofdpijn hebben. Vervolgens houden de symptomen ongeveer vier tot zeven dagen aan.

  • Raak zo min mogelijk uw mond aan, want dan zit het virus op uw handen.
  • Voorkom besmetting Hoe voorkomt u dat u het norovirus aan iemand anders geeft?
  • Daarom moet je overgeven en krijg je diarree.
  • ORS is verkrijgbaar onder verschillende merknamen.

De kinderen gaan weer naar school en kunnen elkaar gemakkelijk besmetten. Wanneer je verschijnselen hebt van uitdroging, oftewel orale rehydratiezouten nemen, Ziekenhuis en van der valk deventer architect. Buikgriep bij volwassenen Wat is gastro-enteritis en waardoor wordt het veroorzaakt. In het kort In het kort Buikgriep een maag-darminfectie  komt vaak door het norovirus, hoe lang duurt buikgriep.

Gezondheidsplein is partner van onder andere  Dokterdoktergedurende een vakantie in Itali. Medicijnen Medicijnen bij buikgriep door het norovirus Er zijn geen medicijnen tegen het norovirus zelf. Bel dan uw huisarts.

Meest gezocht:

Deze arts bespreekt dan met u hoe het met uw kind gaat. Ga hygiënisch om met voedsel. Binnen een week zijn de klachten vaak weg.

Buikgriep wordt meestal door een virus veroorzaakt - bijvoorbeeld het norovirus - en soms door een bacterie of parasiet. Slikt u andere medicijnen. Wanneer iemand besmet is met het norovirus begint het braken meestal binnen 3 dagen.


Facebook
Twitter
Comments
Emelia 02.10.2019 19:16 Antwoord

Meestal gaat de buikgriep vanzelf over. Ook bij andere infecties, zoals een middenoorontsteking, kunnen braken en diarree voorkomen.

Aviva 30.09.2019 14:43 Antwoord

Het allerbelangrijkste is: handen wassen vóór het bereiden van eten en drinken, en na toiletgang of verschoning van luier. Meestal wordt de buikgriep dan veroorzaakt door een bacterie, bijvoorbeeld salmonella.

Celeste 30.09.2019 23:33 Antwoord

Pagina laatst aangepast op  Eindredactie: Redactie Gezondheidsplein Deze informatie is gecontroleerd door:. De dokter doet dit aan de hand van een aantal punten: hoeveel drinkt een kind nog, hoe vaak braakt het, hoe vaak en hoeveel diarree is er, hoeveel plast een kind nog en hoe alert was het kind thuis.

Laat een reactie achter

© 2015-2019 estudioolivera.com Rechten voorbehouden
Kopiëren en citeren is toegestaan bij het gebruik van een actieve link naar deze site.