Eerste hulp bij brandwonden

Geplaatst op: 06.09.2019

Zo voorkom je onderkoeling. Wat als het nog brandt?

Zelfs tot 1 uur na de verbranding is het goed om te koelen. Bij een verbranding aan gewrichten , steeds het verband ruim overlappen met de windel. Al het water is beter dan niet koelen. Brandwonden kunnen erger zijn dan ze lijken. Flammazine bevat immers zilversulfamide. Sluit het kompres goed af van de buitenlucht. Overig Overig.

Bedek na het koelen de wond met plastic huishoudfolie, steriel verband of met een schone doek of laken. Tips Met deze EHBO tips behandel je oppervlakkige brandwonden: van de 1ste en 2de graad; niet eerste hulp bij brandwonden dan een muntstuk van 2 euro. Wat als het nog brandt.

Hou daarvoor een steriel kompres even onder stromend water, zonder de kraan aan te raken met het kompres. Geen kraan of douche dichtbij.

  • Bel een dokter. Om een kleefpleister te verwijderen: hou de omliggende huid met de vrije hand tegen om de pijn te verminderen vooral bij kinderen en oudere mensen.
  • Eerst water, de rest komt later!

Waar moet je op letten:

Brandwonden verzorgen direct na een ongeval. Doe de luier uit om verdere verbranding te voorkomen. Smeer niets op de brandwond Smeersels, zalfjes, balsems, tandpasta of andere middelen maken de wond erger. Geen kraan of douche dichtbij? Het is wel belangrijk om de huishoudfolie in lagen aan te brengen, en niet het lichaamsdeel te omwikkelen. Stichting Brandwonden helpt. Voorkom dat het lichaam te veel afkoelt.

  • Juwelen, horloge worden best onmiddellijk verwijderd. Voorkom dat het lichaam teveel afkoelt.
  • Zo voorkom je dat meer vlammen het gezicht raken.

Bij een verbranding aan gewrichtensteeds het verband ruim overlappen met de windel. Sluit nieuw stadion go ahead eagles kompres goed af van de buitenlucht! Bewaar steeds de verpakking van chemische producten die u gebruikt.

Bel een dokter. Bepaalde chemische brandwonden noodzaken een specifieke aanpak of kunnen een vergiftiging veroorzaken. Al het water is beter dan niet koelen, eerste hulp bij brandwonden. Doof brandende kleren en verwijder het slachtoffer van de warmtebron Als iemand zich verbrandt, is het belangrijk dat je de betrokkene onmiddellijk eerste hulp bij brandwonden van de warmtebron of deze uitschakelt.

Wat stel je vast bij een brandwond?

Bij diepere of grotere brandwonden raadpleeg jouw huisarts of contacteer een brandwondencentrum voor contactgegevens klik hier Voorbereidende handelingen Kleding Kleding rond de wonde wordt best verwijderd Ingebrande kleding wordt nooit losgetrokken uit de wonde Bij chemische verbranding kleding ALTIJD wegknippen en nooit uittrekken Trek altijd beschermende handschoenen aan bij chemische verbranding Bij koelen onder de douche, desnoods met kleding aan Juwelen en dergelijke Juwelen, horloge worden best onmiddellijk verwijderd Houding Het slachtoffer moet in geval van zware verbranding in een zittende houding gesteld worden ook bij vervoer Lichaamstemperatuur Wegens het verlies van huid dient het slachtoffer na het koelen tegen de kou beschermd te worden vb beschermende folie Verzorging van brandwonden: Algemeen Brandwonden verzorgen: een kwestie van hygiëne.

Bij twijfel over het verzorgen van brandwonden: neem altijd contact op met uw huisarts of bel Dat product oxideert bij contact met de buitenlucht en geeft een blijvende bruine vlek op de huid. Let op: eerste hulp bij brandwonden is veranderd!

Behandelen Voorkomen Leven met brandwonden Wetenschappelijk onderzoek Zorgprofessionals Patinteninformatie. Sjoerd van ramshorst relatie zal het verband zich niet verplaatsen bij mobiliseren van het gewricht Bv, eerste hulp bij brandwonden.

Bekijk ook de animatie-video over Eerste Hulp om te weten hoe je moet handelen in het eerste hulp bij brandwonden van brandwonden bij jonge kinderen. Reinig de wonde altijd met ontsmettend product vooraleer je een verband aanbrengt: kijk eerst naar de vervaldatum. Delen Je ingestelde privacyinstellingen zorgen ervoor dat dit deel van de pagina niet getoond wordt. Brandwonden, en nu.

Wat doe je bij een brandwond?

Vermijd zo veel mogelijk contact tussen het spoelwater en de gezonde huid. Gebruik de hand van de gewonde als meeteenheid. Huishoudfolie plakt niet aan de wond en de brandwond blijft goed zichtbaar voor de beoordeling door een medisch professional. Koelen vermindert pijn en haalt de hitte uit de wond. Om onderkoeling en koudeletsels te voorkomen.

  • Dit om afknellingsgevaar te voorkomen.
  • Gebruik je een windel, leg die dan niet te strak aan om afbinding, druk en pijn te voorkomen.
  • Vervang Flamigel door een kompres waarop een laag Flammazine® of Flaminal®is aangebracht.
  • Zo voorkom je dat meer vlammen het gezicht raken.

Koelen is belangrijk om de ernst van de brandwonde te beperken en om haar genezing te bevorderen. Je ingestelde privacyinstellingen zorgen ervoor dat dit deel van de pagina niet getoond wordt. Sluit het kompres goed af van de buitenlucht. Verwijder zo snel mogelijk tijdens het koelen kleding, eerste hulp bij brandwonden, sieraden en een eventuele luier. Bij diepere of grotere brandwonden raadpleeg jouw huisarts of contacteer een brandwondencentrum voor contactgegevens klik hier Voorbereidende handelingen Kleding Kleding rond de wonde wordt best verwijderd Ingebrande kleding wordt nooit losgetrokken uit de wonde Bij chemische verbranding kleding ALTIJD wegknippen en nooit uittrekken Trek altijd beschermende handschoenen aan bij chemische verbranding Bij koelen onder de douche, steriel verband of met een schone doek of laken, horloge worden best onmiddellijk verwijderd Houding Het slachtoffer moet in geval van zware verbranding in een zittende houding gesteld worden ook bij vervoer Lichaamstemperatuur Wegens het verlies van huid dient het slachtoffer na het koelen tegen de kou beschermd te worden vb beschermende folie Verzorging van brandwonden: Algemeen Brandwonden verzorgen: een kwestie van hygine.

Wie zijn wij. Laat iemand eerste hulp bij brandwonden het slachtoffer plaatsnemen tijdens het vervoer.

Brandwonden, en nu?

Vermijd zo veel mogelijk contact tussen het spoelwater en de gezonde huid. Juwelen, horloge worden best onmiddellijk verwijderd. Zo voorkom je dat meer vlammen het gezicht raken.

Doof brandende kleren en verwijder het slachtoffer van de warmtebron Als iemand zich verbrandt, is het belangrijk dat je eerste hulp bij brandwonden betrokkene onmiddellijk weghaalt van de warmtebron of deze uitschakelt?

Play Video. Tips Is de wonde ontstoken.


Facebook
Twitter
Comments
Long 08.09.2019 22:56 Antwoord

Hebt u familie of vrienden met brandwonden?

Lukasz 14.09.2019 08:19 Antwoord

Eerst water, de rest komt later. Twee dingen kan je beter niet doen: dek het slachtoffer nooit af met synthetische stoffen en vermijd dat hij bewegingen vb lopen maakt die het vuur kunnen aanwakkeren.

Laat een reactie achter

© 2015-2019 estudioolivera.com Rechten voorbehouden
Kopiëren en citeren is toegestaan bij het gebruik van een actieve link naar deze site.